- Mutfak üçgeninin üç ana çalışma alanı bulunmaktadır. Bunlar; buzdolabı(gıda depolama alanı), lavabo(hazırlık alanı) ve ocaktan(pişirme alanı) oluşmaktadır. Mutfak üçgeninin amacı, işlevsel ve estetik açıdan en iyi çalışma alanını yaratmaktır. Mutfaklar çalışma yüzeylerine göre; I, L, H, U, G VE Ada tipi olmak üzere 6 şekilde sınıflandırılmıştır.
- I biçimli bir mutfağınız var ise, tezgah uzun duvar boyunca yerleştirilerek depolama, hazırlama ve pişirme olarak düzenlenebilir.
- U biçimli bir mutfağınız var ise, yeterli alan olması durumunda mutfak tezgahınızı yemek yeme faaliyeti veya servis tezgahı olarak kullanabilirsiniz. Buzdolabınızı ve ocağınızı karşılıklı, eviyenizi pencerenin önüne yerleştirebilirsiniz.
- H biçimli bir mutfağınız var ise, birbirine paralel iki ayrı duvara konumlandırılmasından dolayı depolama alanı için daha fazla imkanınız bulunuyor. Ocak ve buzdolabı aynı tezgahta bulunurken, eviyeyi karşı tezgaha konumlandırabilirsiniz.
- G biçimli bir mutfağınız var ise, U biçimli mutfağın bir dizinin içeri büyümesi ile oluşan alanı yemek yeme yeri, bar bankosu veya servis masası olarak kullanabilirsiniz.
- L biçimli bir mutfağınız var ise, mutfak eviyesini tezgah köşesine konumlandırabilirsiniz. Eviyenin sol tarafında hazırlama bölümü, kapıya yakın olan kısımda buzdolabı bulunabilir. Bir kola eviye ve buzdolabı yerleştirilirken, diğer kola da ocağı yerleştirebilirsiniz.
- Ada biçimli bir mutfağınız var ise, mekanın orta kısmını hazırlık, pişirme, servis, yemek yeme veya yıkama alanı olarak tercih edebilirsiniz. Ocak mekanın ortasında yer aldığı taktirde ada tipi davlumbaz kullanmalısınız.
Mutfak Üçgeni
Son Yazılar
- Mutfak Üçgeni 19/10/2024
- 60-30-10 Kuralı 19/10/2024
- Tablo Yerleşiminin Püf Noktaları 19/10/2024
- Orta Sehpa Dekorasyonu 19/10/2024
- Mutfak Tezgahı Malzeme Seçimi 19/10/2024
Kategoriler
- Tüm Yazılar (6)